Kórokozók > TRIANUM-P

Alkalmazási tanácsok a Trianum-P optimális felhasználásához

A Trianum-P a Koppert által forgalmazott Trianum készítménynek a por alakú változata. Felhasználási területe mindenhol, ahol a kijuttatásra alkalmas eszközök rendelkezésre állnak. Legegyszerűbb kijuttatása, feloldás után palántaágyak belocsolása, permetezővel való kijuttatása a gyökérnyakra, vagy egyszerűen az öntöző rendszeren keresztül. Ez utóbbinak a kijuttatása nagy körültekintést igényel. Az alkalmazás előtt mindenképpen érdemes szaktanácsadóinkkal egyeztetni.

A Trianum-P kijuttatása öntöző rendszeren keresztül

  • A felhasználásig tárolja a Trianum-P -t 10-15 ℃ hőmérsékleten.
  • Lehetőleg ne maradjon meg a felbontott készítményből.
  • Használja a Trianum-P -t olyan töményen és olyan kis öntözési térfogatban, amilyenben csak lehetséges (juttassa közvetlenül egy területet öntöző rendszerébe). Ha lehet, a homokszűrő után juttassa a rendszerbe, mert a spórák megtapadhatnak a szűrőben felhalmozódott szennyeződéseken. Ha lehetőség van eltávolítani a szűrőt az adott egyszeri kijuttatásra, az lenne a legjobb megoldás.
  • Ügyeljen arra, hogy a gombaspórák minél hamarabb a gyökerekhez jussanak, mert a vízben az életképességük az idő múlásával csökken.
  • Figyeljen arra, hogy a spórák a nap utolsó öntözésével jussanak ki a növényekhez és éjszakára már a gyökérzónában legyenek. Amennyiben az öntözési rendszer túl messze van a tápoldatozó készüléktől, vagy túl nagy mennyiségű víz van a gerincben, úgy a kijuttatást követően kb. 20 % ráöntözést javaslunk, hogy a gombaspórák kiürüljenek a rendszerből.
  • Csökkentse a lehető legkisebbre a drénelfolyást a kijuttatást követő napon a mesterséges közegekben (kőzetgyapot, kókuszrost), hogy a spórák ne mosódhassanak ki a gyökérzónából. A Trianum-P nem felszívódó készítmény!
  • Ne juttasson fertőtlenítő szert az öntöző rendszerbe a Trianum-P használata előtt már 1 nappal és utána 2 napig (pl. Reciclean).
  • Bár a Trianum összeférhető a talajba adagolható egyes fungicidekkel (pl Proplant), lehetőleg 3 nap teljen el az ilyen szerek és a Trianum-P kijuttatása között. A Proplant-on kívűli felhasználás előtt kérje ki tanácsadóink véleményét. A TrianumP kijuttatása után már nem adható ki gombaölőszer.
  • A Trianum-P hatásos alkalmazásához célszerűen ismernie kell saját öntöző rendszerét. A rendszeren átfolyó folyadék-mennyiség és a megérkezési idő nyomjelző festék („vörös színű vaskelát”) segítségével mérhető ki a legegyszerűbben.

A Trianum -G és -P a KOPPERT Biological Systems B.V. készítményei.